Xander-Stadhouders.reismee.nl

Dag 8 therapie

De dag begon zoals de meeste dagen hier op Curaçao, ontbijten bij Hemmingway op het strand. Kopje koffie, de Telegraaf van vandaag erbij en daarna naar het CDTC. Xander liet vandaag bij de therapie iets zien wat hij de voorgaandedagen nog niet gedaan had, ondeugend zijn. Ondanks dat Xander ondeugend was, liet hij wel weer zien dat hij gemotiveerd was om toch zijn werkjes met Astrid te gaan maken. Astrid heeft vandaag vooral gewerkt aan het duidelijk uitspreken van woorden. Voor Xander is het moeilijk om sommige woorden goed uit te spreken. Bijvoorbeeld olifant Xander zegt dit woord niet goed, als je dan het gebaar van de letter O gebruikt lukt het Xander wel om het duidelijk uit te spreken. Verder is er een opdracht gedaan waarbij Xander plaatjes bij elkaar moest zoeken. Deze plaatjes moest hij daarna in de juiste volgorde zetten. Dit was dan een plaatje van zak meel, deeg rollen, in de oven zetten, een pizza en pizza opeten . Dit moest hij dan doen in het berenprincipe.(zoals gisteren is beschreven) Deze berenprincipe heeft Xander wel redelijk door, behalve de laatste stap, het controleren van de opdracht. Dit vindt Xander wel erg lastig. Hierna was er weer tijd om met GeeGee te gaan zwemmen, en spelletjes in het water te doen. Wat Xander erg leuk vindt is op de surfplank liggen, maar dan het liefst dat Astrid hem ook los laat. Verder vindt Xander het erg leuk om GeeGee over een stok te laten springen( zie filmpje onder kopje video's). Hierna weer een sessie op het doc en nog wat spelen met GeeGee. In het na gesprek met Astrid en Tiene hebben we nog wat gediscussieerd over hoeveel logopedie Xander zou moeten ondergaan.

Broertje/ zusje programma deel 7

Vanaf vandaag is Wendy er niet meer bij. Zij gaat op vakantie naar Amerika en dolfijntrainster Linda neemt het van haar over. We zijn met z'n 4en naar de dolfijnenshow geweest. Daarna heeft Linda aan Bryson in het Engels en Michael in het Nederlands van alles verteld over dolfijnen. Hier kregen we verschillende vragen over door middel van quiz. Later zijn we naar de therapiedolfijnen gaan kijken. (GeeGee, Papito. Li-Na, Mateo en nog een maar die weet ik niet meer hoe die heet). Omdat we knutselen zo leuk vinden mochten we ook een ansichtkaart maken. Vlak bij het therapiecentrum ligt ook het trainingscentrum daar mochten we ook even een kijkje nemen. Daarna hebben we nog een spelletje gedaan. We moesten om de beurt raden welke opdracht wij als de dolfijn uitbeeldde. Morgen mogen we weer op het doc meehelpen, dus was dit een goede opdracht om alvast te oefenen om GeeGee aantesturen. Daarna kwamen onze ouders ons weer ophalen en is er weer een dag voorbij.

Monique

Hallo Miranda en familie,

Met veel plezier heb ik jullie reisverhalen gelezen. Wat maken jullie veel mee en wat doet Xander goed zijn best met de therapie. Ik hoop, dat hij er veel baat bij heeft, maar dat zal best wel. Ik wens jullie nog hele fijne dagen, geniet ervan en voor later een goede terugreis. En weer in Nederland hebben jullie een mooie herinnnering om aan terug te denken. Nog veel plezier !!
Groetjes Monique van Oord
Face2Face Travel Dronten

Anita & Remco

Hallo!

Gaat alles goed met jullie en hebben jullie het nog naar je zin daar? Hier gaat alles verder oké!
Nog veel plezier!!

Gr. Anita & Remco

Ps. dat filmpje dat Xander GeeGee laat springen kunnen we niet openen, weten jullie hoe we dit openen kunnen?

verhoof en cooooooooooooo bavel

he luitjes wat een prachtfoto's allemaal zeg!
Maak er nog iets moois van!

Doei Mireille