Xander-Stadhouders.reismee.nl

Dag 9 therapie

De therapiedagen beginnen op z'n einde te lopen. Vandaag de een na laatste dag. Xander was weer goed gemutst. Geen boefjes streken, maar als een grote jongen. Samen met Tine en Astrid ging Xander stralend mee naar binnen om daar te gaan werken. Xander laat zien wat hij geleerd heeft door zijn crocjes uit te doen en deze naast de mat te zetten en tegenover Astrid te gaan zitten. Als eerste werden de klanken nog eens onder de loep genomen. Daarna een tekenspelletje waarbij Xander de lijnen moest volgen. Deze lijnen hadden ook opstakels zoals muurtjes. Hij moest laten zien dat hij voor een andere weg moest kiezen. Xander vond dit wel moeilijk, maar liet ook zien dat bij het controleren van het gedane werkje, er ook nog andere mogelijkheden waren. Later nog een keer de klanken en dan naar het doc. Maar eerst werd er nog een ballon opgeblazen en gevuld met water. Xander moest deze voorzichtig mee nemen naar het doc. Voor men het doc op gaat moet iedereen een zwembelt aan. Xander moest ook op zijn ballon letten dat deze niet kapot ging. Iedereen klaar! Dan naar het doc over de brug met in de handen van Xander nog steeds een ballon. Xander had vandaag een assistent dolfijntrainster (zijn eigen zus Jeske) Wat zij gisteren van Linda heeft geleerd mocht zij vandaag tijdens de therapie van Xander laten zien. Ze deed dit ECHT goed. Tijdens het werken op het doc liet Xander goed werk zien. Een spel van letter / plaatje. Xander moest de letter en het plaatje benoemen. Wij hebben dit thuis ook, ik dacht eigenlijk dat Xander dit niet zou begrijpen maar zo zie je maar weer. Iets om zeker in de thuissituatie op te pakken. Na werken op het doc en de tweede keer zwemmen met GeeGee mochten wij als ouders alles weer van dichtbij bekijken. GeeGee die de commando's van Jeske opvolgde ging op de vraag van Xander van allerlei trucjes doen. De surfplank is bij Xander z'n grootste favoriet. Harder, Harder, Harder roept Xander. Na afloop even afscheid nemen en dan, O ja de ballon moet weer mee. Niet laten vallen Xander, zei Astrid en Xander hielt de ballon nog steeds keurig netjes vast. Zwembelt weer uit, even schoon spoelen en dan samen met de ballon naar de douche en dan mag de ballon kapot. 1 keer, 2 keer, 3 keer, nee 4 keer moest Xander gooien om de ballon kapot te krijgen. Aankleden ging ook goed. Tijdens het evalueren was Astrid weer erg tevreden over Xander.

dokter Jaap van Lier

lieve Xander,
Wat fijn dat je het zo goed naar je zin hebt.Veel groeten aan je ouders en goede terugreis.

Wendy

Hoi Xander en Jeske, papa en mama,
Wat geweldig dat jullie het zo goed doen. Jammer dat de therapie bijna is afgelopen. Het zijn zo'n leuke verhalen en foto's. Mooi om te zien hoe Jeske en Xander het doen bij de oefeningen en de dolfijnen. Je leest de vooruitgang en leest het enthousiasme. Ook is het leuk om te lezen hoe Jeske de dolfijnen traint. Wauw dat is een droom die uitkomt. Geweldig hoe Xander het allemaal heeft gedaan in de 2 weken therapie. Hij is veel verandert. Heel veel plezier en geniet van de leuke tijd. Het is zo weer voorbij.
Groetjes Wendy

remco

hee,

ik en Richard hebben gisteren gezocht op YouTube bij amasument maar konden niks vinden. Toen hebben we bij de zoekbalk: Xander laat GeeGee springen, maar ook dit gaf geen resultaat! Als we op deze site het filmpje aanklikken staat er dat het privébezit is dus kunnen het filmpje niet openen.

Weten jullie hoe dat kan?

Groetjes Remco en veel plezier nog en de laatste therapiedag morgen!

sabine

Hoi,

Vandaag de laatste dag, spannend!!!! Ik zie dat Xander het enorm naar zijn zin heeft en het goed doet.....krijg zin om ook weer te gaan!

Geniet nog van de laatste week vakantie, echt superdeluxe hoor!!

Oja, enne, Zwolle heeft heeeeel veeeeel geld opgebracht, leuk he.

Sabine