Dag 4 therapie
Xander begon de ochtend weer zoals van ouds. Gezellig en vol werklust. Door te beginnen met het binnen werken liet Xander zien dat hij diverse werkjes achter elkaar kon maken. Het een wat moeilijker dan de ander. Het waren vandaag weer de pictogrammen die te voorschijn komen. Een A4 velletje met daarop divese afbeeldingen die met een bepaald onderwerp te maken hebben. Bijv. het ontbijt. Astrid vertelde een verhaaltje waarbij Xander het moest aanwijzen en benoemen. Dit ging Xander goed af. Het volgende werkje had hij meer moeite mee. Klankoefeningen. Xander spreekt de L niet goed uit. Hij noemt bal 'bar' en dat hebben ze meerdere malen geoefend. Ondanks dat hij hiermee veel moeite had liet hij zijn consentratie niet verloren gaan. Astrid was hier trots op. Buiten op het doc werd dit herhaald. Dit bijft lastig voor Xander, maarja hij is hier om te leren. Bij het zwemmen met GeeGee kreeg Xander weer de duikbril op. Hij wil zo graag onder water kijken en zag vandaag ook GeeGee terwijl hij gisteren alleen maar interesse in de vissen had. Xander laat in het water zien dat hij niet bang is maar wil wel een beetje geborgenheid voelen. Xander was weer een echte stuntman in het water. Op het waveboard staan is echt wel eng....! Verder heeft Xander deze sessie weer goed afgeleverd volgens Astrid.
Broertje / zusje programma deel 3
Voor mij begon de middag met een verhaal van Michael over de vissen die leven in het Sea Aquarium. (Er zitten vissen in de afgesloten open zee, en er zitten vissen in diverse aquariums). Hierna moesten we de vragen in ons werkboekje beantwoorden. Daarna kregen we plaatjes te zienover de vissen die we moesten zoeken in het Sea Aquarium. Bryson (het jongetje van het andere therapiegezin wat zich opgegeven heeft) had deze opdracht het snelst opgelost. Gisteren hebben we een dolfijn geschilderd en daar hebben we vandaag de andere kant van geschilderd. Voordat we gingen snorkelen hebben we nog een spel gedaan. Later zijn we gaan snorkelen. Ik heb toen ballonvissen gezien. (dit is een vis als je die aankijkt groter wordt, vandaar deze naam). Verder zwom ik tussen de roggen en heel veel andere soorten vissen. Dan snel weer douchen want papa, mama en Xander kwamen mij weer ophalen.
Morgen wordt het een bijzondere dag voor mij, want Astrid heeft gevraagd of ik mee ga naar het doc om Xander te helpen tijdens de therapiesessie. Dus morgen geen broertje / zusje verhaal.
Groeten Jeske
Hoi, goed om te lezen dat het lekker gaat met Xander. Leuk dat hij Gee Gee heeft als dolfijne vriend. Geniet ervan het vliegt voorbij.
Groetjes Marco, Anja en kids.
hallo xander en de rest van de familie, Ik heb jullie website gevonden en vindt het leuk om jouw belevenissen te volgen. Nu naar bijna 1 jaar heb ik het nog steeds over gee gee en maike. Doe ze maar de groeten en geef gee gee een dikke kus van mij. We hopen dat je net als ik veel zult leren van de therapie en dat je er veel plezier aan beleeft. groetjes van Suze (en Sjanet) de weert