Xander-Stadhouders.reismee.nl

Dag 6 therapie

Een nieuwe week, dus weer stevig aan de slag. Toen we vanochtend op het therapiecentrum aankwamen ging Xander met volle overgave mee met Astrid en Tiene. Eerst weer zoals van ouds binnen werken. Dit ging goed maar toch heeft Astrid een 4 tal picto's klaar liggen waar Xander rekening mee moet houden. Berenpicto's (Wat moet ik doen?, Hoe moet ik het doen?, Opdracht uitvoeren, Heb ik het goed gedaan?) Voor school zullen dit herkenbare picto's zijn. Jeskekon namelijk tijdens de evaluatie bevestigen. Een half uur later kwam Xander weer naar buiten om op het doc te gaan werken en met GeeGee te zwemmen. Hij was geblinddoekt. Dit hebben ze gedaan om te kijken of hij het vertrouwen in anderen personen heeft om zo te worden begeleid naar het doc. Het ging redelijk hij was er niet helemaal van overtuigd dat dit goed zou komen. Op het doc was er een verrassing! 2 dolfijnen lagen op Xander te wachten. GeeGee had Mateo bij haar. Samen lieten zij Xander en Astrid over het water vliegen. Niet te hoog want dit is niets voor GeeGee. Zij is een rustige dolfijn en houd niet zo van om de blits uit te hangen. Het werken op het doc was leuk want Xander mocht in een spiegel de emotie picto'suitbeelden. Astrid wijst aan, Xander benoemd 'Ik ben..... BLIJ' en liet dit zien in de spiegel. Belangrijk punt blijft de komende dagen de rust. Xander is erg enthousiast en daardoor wil hij snel werken, om zo, zoveel mogelijk werkjes te doen.

Broertje / Zusje programma deel 5

Toen Jeske om 13.30 uur aankwam bij het CDTC was Bryson er niet. Hij was ziek dus alleen op pad met Michael en Wendy. Ze zijn begonnen met snorkelen. Vanuit het privestrandje van het CDTC snorkelend onder de brug door zo naar de grote zee langs het strand. Hierna kwam een grote uitdaging. Haaien (zusterhaaien)eten geven. Heel ruw rukte de haaien de vis van de haak af. Daarna is zij met Michael een film over haaien gaan kijken in het theater van het CDTC. Toen was het even tijd voor ontspanning en heeft zij een kalender gemaakt. Samen met Wendy heeft zij aan haar spreekbeurt gewerkt. Zo gaat de middag snel voorbij als het leuk is.

Han en Ineke

Hoi Jeske en Xander,

Wij vinden het wel heel stoer hoor dat jullie met die grote dolfijnen durven te zwemmen. En Jeske .....Haaien gevoerd.....??? wat eng zeg!! Wij zouden het niet durven hoor!!!
Groetjes aan papa en mama en veel plezier nog.

Xxxx

Rens

Hoi Jeske,

Wat eng zeg zwemmen bij de haaien. Ik zou het echt niet doen.
Sander ik ben kai trots op je.

Groetjes Rens

Tine

Xander, dank je om je blog door te geven. Dit wordt een heel leuk souvenir om later naar terug te kijken.
Heel tof dat zo veel mensen je steunen en terecht, je mag trots zijn op wat je hier al allemaal hebt neergezet.

groetjes Tine